Welzijn en veiligheid

Welzijn en Veiligheid

Welzijn en veiligheid staat tijdens het kamp voorop. We vinden het fijn als alle kinderen met een goed gevoel terugkijken op het kamp. Elke dag starten we met het bespreken van de basisregels; zo zijn de kaders duidelijk waarbinnen ze kunnen spelen en vervelen. Plezier maken staat voorop! De ervaring leer dat er tijdens het kamp veel vriendjes worden gemaakt en ze thuis honderduit vertellen over al het leuks wat we op een dag allemaal doen.

Om de veiligheid te garanderen delen wij de kinderen in groepjes in. Iedere groep heeft een vaste leider en krijgt een eigen kleur armband. De kinderen kunnen gedurende de dag naar de groepsleider toe als er iets is of naar een van de kampleiders of vrijwilligers. Op de eerste dag krijgen de kinderen een rondleiding over het terrein van Natuurtalent, zodat het duidelijk is welk gedeelte van Natuurtalent voor het kamp bedoeld is. Daarnaast worden alle activiteiten begeleid door de kampmedewerkers. Kinderen mogen bijvoorbeeld alleen onder begeleiding naar het Kabouterbos of Chillbos.

Iedere groep heeft een vast plek waar ze verzamelen. Hier worden de kinderen in de ochtend gebracht (en aangemeld) en in de middag weer opgehaald. Wij vragen ouders en kinderen zich af te melden bij de groepsleiders en het bandje in te leveren aan het einde van de dag. Zo weten wij dat iedereen is opgehaald.

Op de eerste dag leren we de kinderen dat wanneer het fluitsignaal klinkt ze allemaal meteen moeten verzamelen bij hun groepsleider op de vaste afgesproken plek. We doen dit met grote regelmaat; bijvoorbeeld voor alle versnaperingen. Als de groep compleet is gaan de handen bijeen, roepen ze hard hun eigen verzonnen YEL en kijken de kampleiders naar welke groep de eer voor die keer gaat. Ze gaan ervoor!

We werken met een aparte lijst voor kinderen met een allergie of medicatie. Vooraf hebben we contact met ouders zodat we precies weten hoe we er als kampmedewerkers mee om kunnen gaan en eventueel aanpassingen kunnen maken. Mocht er tijdens het kamp, met welk kind dan ook, onverhoopt iets zijn dan nemen wij uiteraard meteen contact op met ouders.