Relax Kids

Een Relax Kids les bestaat uit 7 onderdelen: beweging, spelletjes, stretching (yoga), onderlinge massage, positief denken, ademhalingstechnieken en visualisaties. De lessen worden in drie leeftijds categorieën gegeven: Little Stars-peuters/kleuters, Relax Kids- diverse groepen voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar, Chill Skills- diverse groepen voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Voor ouders is er op aanvraag een losse workshop zodat ze weten wat hun kind tijdens de lessen meemaakt. In de Ik ben, ik voel, ik doe lessenserie, geschikt voor kinderen van groep 3 t/m 6, gaan we dieper in op de verschillende emoties van kinderen en leren we hoe je daar mee om kunt gaan zodat je je na een tegenslag sneller weer prettig voelt.

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje heerlijk jezelf zijn, helemaal tot jezelf komen.
Ze kunnen de drukte naast zich neerleggen, zich ontspannen en rust ervaren op een speelse/chille manier. We beginnen de les meestal met oefeningen waarbij de kinderen alle drukte, spanning, prikkels en emoties los kunnen laten. Dit schept een sfeer van rust en ruimte. Vanuit die rust en ruimte wordt de les verder opgebouwd. Bij deze groepslessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven!

Relax Kids is een methode ontwikkelt door Marneta Viegas. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes 'Relax Kids' en 'De Wensster'. De methode wordt inmiddels in 37 landen op vele scholen toegepast. De resultaten zijn verbluffend! Voor meer informatie zie www.relaxkidsnederland.nl.

Kinderen zitten door de lessen beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Naast het feit dat Relax Kids ontzettend leuk is voor álle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. hooggevoeligheid, concentratieproblemen, veel piekeren, boosheid, een laag zelfbeeld, faalangst, slaapproblemen en angstproblemen.

Doel van deze lessen:

  • kinderen helpen genieten van rustig en stil zijn
  • kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen
  • bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij kinderen
  • kinderen helpen beter te slapen
  • ontwikkelen van fantasie en creativiteit
  • kinderen helpen te focussen en concentreren
  • ontwikkelen van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen
  • kinderen helpen angst verminderen

Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.

De lessen hebben iedere keer een ander thema, zoals bijvoorbeeld: toverkunsten, superhelden, reizen, geluk, olympische spelen, seizoenen e.d.

Ook zijn er lessenseries: toveravonturen, ontdekkingsreizen, seizoenen en de lessen Ik ben, ik voel en ik doe.