Sint surprise stress

07-11-2017

Sint- Surprise- Stress??

Nog even en het is zover: het heerlijk avondje! In alle huizen zitten groot en klein met smart te wachten op hun gevulde schoentjes. Zijn de kinderen wat ouder dan gaat het niet alleen om het krijgen van cadeautjes, maar ook om het geven ervan, en wel op zo'n creatief mogelijke manier. Echt een hele leuke tijd maar....... mening ouder ontkomt niet aan de Sint-Surprise-Stress. Vooral als er voor op school, de hockey en wellicht ook nog op de naschoolse een surprise gemaakt moet worden.

Om je alvast een handje te helpen staan hieronder leuke surprise ideeën voor 5 december. Succes!

Tip 1

Houd het simpel! Hoe ingewikkelder de surprise is hoe langer jij 's avonds met lijm in je haar de surprise van zoon of dochterlief staat af te maken. Kijk samen met je kind op internet of ga op tijd naar een winkel zoals Action, daar liggen pakketten om zo stap voor stap een surprise in elkaar te zetten. Materialen zitten er al bij, klaar ben je!

Tip 2.

Zorg dat je op tijd het lootje van zoon of dochter in huis hebt zodat je samen een plan kan maken en de spullen in huis kunt halen. Een voordeel van vroeg beginnen aan een surprise: als het toch mislukt dan kun je altijd nog aan plan B beginnen!

Verzamel vanaf nu alles wat van nut kan zijn: wc-, maar vooral keukenrollen, lege plastic puddingverpakkingen, schoenendozen, maar het liefst grote kartonnen dozen van gekochte tv's of internet bestellingen. Veel knutselmateriaal is ook online te bestellen. Bestel echter op tijd want anders is het uitverkocht of is vanwege drukte de levertijd langer dan normaal.

Tip 3.

Om bij een cadeautje te komen moet je een surprise natuurlijk kapot maken. Om het extra leuk te maken, kun je dit zo moeilijk mogelijk maken! Denk maar eens aan vele lagen duct-tape, of het bekende cadeautje-in-een-cadeautje, waar je begint met een groot cadeau maar uiteindelijk een piepklein pakje vindt. Je kunt ook iets eetbaars maken waar je de cadeautjes in verstopt. Zorg er wel voor dat je de cadeautjes goed inpakt, zodat het eten er niet in kan gaan. Sommigen gaan zelfs zo ver om het cadeau in een laag ijs te verpakken! Maar je kunt het ook op een andere manier moeilijk maken. Maak bijvoorbeeld iets wat de ontvanger het bijna niet over zijn hart kan verkrijgen om stuk te maken. Maak een prachtige taart bijvoorbeeld.

Tip 4

Ben je niet zo van het knutselen? Maak dan een opdracht-surprise. Bovenop elk pakje plak je een briefje met een opdracht. Als de ontvanger dat gedaan heeft, mag hij/zij het pakje pas openmaken. Denk bijvoorbeeld aan dat iemand geblinddoekt moet proeven, ruiken of voelen wat iets is. Dat zorgt altijd voor hilarische situaties, als je bijvoorbeeld zorgt dat de rest "Oh nee! Ieeeewwww!" roept, of zoiets dergelijks. Je kunt natuurlijk ook opdrachten verzinnen als 'ren een rondje om het huis', 'probeer je neus aan te raken met je tong', je verzint wel wat leuks!

Hou het leuk! Wees spaarzaam met "vieze" surprises (al ziet een drol van randjes ontbijtkoek er viezer uit dan het is) en wees mild in je gedichten. Je mag best een beetje te prikken/prikkelen, maar als iemand in tranen uitbarst is de lol er gauw af.

Tip 5

Speciaal een tips voor DIY mama's en papa's: laat het vooral je kind doen. Blijf zelf op de achtergrond en assisteer waar nodig. Natuurlijk, iedereen weet hoe creatief jij bent en je kunt vast een waanzinnig mooie surprise knutselen voor je kind, maar doe het niet! Plan samen een middag. Haal chocomelk en kruidnoten in huis. Gezellig muziekje aan en geniet van het samen knutselen en stuur voorzichtig bij. Vooral: blijven lachen, zelfs als het mis gaat!