De ik-fabriek

Kinderen, maar ook wij, leven in een drukke tijd. Naar school, sportclubjes, speelafspraken. Kortom   veel aanbod, soms een overload aan prikkels en het maken van keuzes. Het hoge tempo zorgt er soms voor dat kinderen dit tempo niet kunnen bijhouden en het moeilijk vinden om de gebeurtenissen die ze in hun leven meemaken een juiste plek te geven.  

In de Ik-fabriek training ontdekken kinderen dat wanneer dingen anders gaan dan je wilt, dat niet fijn voelt en je daar last van hebt, het mooie is dat je er wel iets aan kunt doen. De een doet hard zijn best met rekenen en maakt toch foutjes. De ander lukt het niet om net zo hard te rennen als de andere kinderen. Sommigen hebben vaak hoofdpijn of buikpijn en weten niet hoe dit komt. Er gaat dan iets mis in de ik-fabriek, waardoor er minder ik-kracht aangemaakt kan worden. 

Ik-kracht wordt gemaakt in de ik-fabriek en ontstaat wanneer je hersenen en je lijf goed met elkaar samenwerken en elkaar helemaal begrijpen. Via opdrachten, oefeningen, verhaaltjes, spelletjes en tips ontdekken kinderen hoe hun eigen ik-fabriek werkt en hoe ze veel ik-kracht kunnen maken. Ze leren wat hen een veilig en prettig gevoel geeft, zodat ze beter kunnen ontspannen en concentreren, minder wiebelen op hun stoel en hoe ze beter kunnen slapen. 

Verder gaan we ervaren hoe fijn het is om in het nu te zijn. Met je aandacht in het nu zijn maakt dat je je meer ontspannen voelt en aandachtig. Je vergeet even de tijd en hebt plezier in wat je doet. 

We gaan mediteren, bewust aandacht op één ding richten en daarbij ontspannen. Vaak doen kinderen het vanzelf al, zonder dat je het zo noemt. Kinderen geven aan dat ze zich daarna meer ontspannen voelen.

En natuurlijk starten we de les met bewegen om alle spanning en prikkels van die dag even los te laten. Ook spelen we een spelletje, doen we yoga oefeningen en masseren we elkaar over de kleding heen. De zeven stappen van de Relax Kids les komen zoveel mogelijk aan bod. 

Meer info

De ik-fabriek training is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en hoger. Deze training is geschikt als vervolg op de Ik ben, ik voel, ik doe lessenserie, maar kan echter ook los gevolgd worden. De lessen gaan door bij minimaal 3 kinderen. We werken in kleine groepjes van maximaal 7 kinderen.

De 5 lessen zullen zijn:

Start: bij voldoende aanmelding

Kosten: 75 euro voor 5 lessen

Vragen? Stel ze gerust.

Via Contact kun je je aanmelden.