Help ik voel zoveel!

Kinderen krijgen in de huidige maatschappij zeer veel informatie en prikkels te verwerken. Wanneer deze prikkels op de juiste manier gefilterd worden is er niets aan de hand. Een groeiend aantal kinderen reageert gevoelig en raakt overprikkeld. 

Een vol hoofd is een hoofd waar NIETS meer bij kan. Iedereen heeft wel eens een vol hoofd. Gelukkig niet altijd. Dat is maar goed ook, want een vol hoofd hebben is niet fijn. Met je volle hoofd kun je niet goed nadenken of opletten. Bovendien word je er sneller moe en boos van en lukt het je minder goed om goed uit te leggen wat je wil zeggen. Samenwerken of samen spelen is dan een stuk lastiger. 
Er zijn hoofden die vanbinnen zo in elkaar zitten dat ze wel heel snel vol raken. Je zou ze 'snel vollopende hoofden' kunnen noemen. Starheid, korte lontjes, afleidbaarheid, vergeetachtigheid, onoplettendheid, impulsiviteit en een vertraagde reactiesnelheid in het gedrag van kinderen met zo'n snel vollopend hoofd, kunnen ook grote bronnen van ergernis worden voor de omgeving. Het onbegrepen gedrag veroorzaakt vaak misverstanden in de communicatie, strijd en wederzijds onbegrip. 

In de Help, ik voel zoveel lessen leggen we de nadruk op  de volgende zaken:

  • hoe is het om een snel vollopend hoofd te hebben
  • waar kan een hoofd vol van zijn
  • hoe werkt het in een hoofd
  • waarom sommige hoofden sneller vol raken
  • wat is een volle hoofden thermometer
  • hoe zorg ik goed voor mijzelf en maak ik mijn hoofd rustiger
  • hoe kunnen anderen mij daarbij helpen. 

De lessenserie Help, ik voel zoveel! is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en hoger. 

De 5 lessen zullen zijn op maandag van 16.00 tot 17.00  Start: bij voldoende aanmeldingen

kosten: 90 euro voor 5 lessen 

aanmelding: via Contact kun je je aanmelden.