Ik ben ik voel ik doe

Ieder kind is uniek. Ieder kind reageert op zijn eigen wijze op de wereld. Ieder kind komt in deze wereld gevoelens tegen, waar je soms door in de problemen raakt, die je soms weg stopt of die je overspoelen. In de Relax Kids ik ben, ik voel, ik doe lessen gaan we samen deze gevoelens leren kennen en ontdekken wat je kunt doen zodat je je (weer) blij, rustig en kalm kunt voelen. Ook gaan we op speelse wijze werken aan een positief zelfbeeld, leren om vertrouwen te hebben in jezelf en ontdekken dat foutjes maken juist goed is om van te leren. Verder kijken we hoe je voor jezelf kunt opkomen en kunt reageren op een ander. Natuurlijk leren de kinderen ook hoe ze kunnen ontspannen en zich beter kunnen concentreren. Dit staat tijdens alle Relax Kids lessen centraal.

    Waarom ik ben, ik voel, ik doe?

In de opvoeding is het omgaan met de emoties van je kind best ingewikkeld. Je probeert van alles, maar kinderen uiten hun emoties primair en daardoor vaak heftig. Denk maar aan een driftbui, extreme angst of fikse boosheid. Hoe kan je je kind helpen bij het omgaan met zijn emoties? Hoe leer je je kind rustig te worden en zich weer fijn te voelen? In de Ik ben, ik voel, ik doe lessen ontrafelen we de verschillende emoties van kinderen met hen en krijgen kinderen en ouders tips hoe met deze emoties om te gaan.

                         Emoties

Bang, boos, blij, gefrustreerd, verdrietig, jaloers of teleurgesteld. Allemaal emoties die regelmatig kinderen ervaren.

Alle emoties hebben nut. Sterker nog, we hebben ze nodig om te overleven. Als we geen angst zouden hebben, dan zouden we niet oud worden omdat we extreem gevaarlijke dingen gaan doen. Zonder angst zouden we ons bijvoorbeeld niet verstoppen als we oog in oog staan met een leeuw. Angst beschermt ons tegen gevaar. Ook boosheid en verdriet hebben een achterliggende functie. Boosheid zorgt ervoor dat er veel energie vrijkomt en we snel kunnen reageren. Het zorgt ervoor dat we voor onszelf opkomen, zodat anderen rekening met ons kunnen houden. Verdriet zorgt voor het verwerken van nare ervaringen, waardoor er ruimte komt om anders naar een situatie te kijken. Alle kinderen krijgen in hun leven te maken met tegenslagen. Dit hoort erbij. Je kunt je kind hier niet altijd voor beschermen. En je hoeft je kind hier ook niet altijd voor te beschermen. Want anders kunnen ze nooit leren omgaan met teleurstellingen en andere emoties. Kinderen die hier mee leren omgaan zullen zich zullen zich na een tegenslag sneller weer prettig voelen.Daarnaast is het voor sociaal contact ook belangrijk dat je kind leert om te gaan met z'n emoties. Mensen vinden het prettig als iemand anders rustig kan blijven. Over het algemeen gaan mensen liever om met iemand die controle heeft over zijn gevoelens. Dit geldt ook voor kinderen. Jouw kind speelt vast ook liever met een vriendje dat niet steeds explodeert om het minste of geringste. Dus ook voor de sociale positie van je kind is het leren omgaan met emoties van belang.

                    Inhoud en doel 

De les ik ben, ik voel, ik doe bestaat steeds uit 7 stappen: beweging, mindfulness spelletjes, stretchen (yoga), massage, ademhalingstechnieken, positief denken en visualisaties. 

Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Doordat er in kleinere groepen wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.

Doel van deze lessen:

  • Kinderen helpen genieten van rustig en stil zijn.
  • Kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen.
  • Bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij kinderen.
  • Kinderen helpen beter te slapen.
  • Ontwikkelen van fantasie en creativiteit
  • Kinderen helpen te focussen en concentreren.
  • Ontwikkelen van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen.
  • Kinderen helpen angst, pestgedrag en groepsdruk verminderen/ verbeteren
  • Ontwikkelen van lichamelijke en emotionele gezondheid.


Meer info

De lessenserie Ik ben ik voel ik doe is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en hoger.

De 5 lessen zullen zijn op aanvraag

start: ...

Kosten: 120 euro voor 5 lessen

aanmelding: via Contact kun je je aanmelden.